Foto: Aikawa KeFrancesc Candel, més conegut com a Paco Candel, va posar al centre de la seva obra literària la vida i el procés d’integració de la immigració espanyola vinguda a Barcelona als anys cinquanta. El missatge de l’escriptor, condensat en el seu famós Catalunya, un sol poble, continua viu: amb els Premis Francesc Candel es vol reconèixer la tasca dels qui ajuden a mantenir-lo vigent.

La Fundació Carulla pren el nom de l’autor per premiar tres projectes que promoguin, com Candel, l’acollida de la població migrada a través de la cultura i la llengua. En l’edició d’enguany els projectes guanyadors rebran la suma de 12.000 €. El termini de presentació de candidatures està obert fins al 15 de juny.


Qui s’hi pot presentar?

La convocatòria està oberta a empreses, entitats i organitzacions sense ànim de lucre que vulguin finançament per a un projecte que ja s’estigui implantant. Amb la dotació econòmica del premi es pretén garantir la continuïtat d’aquestes iniciatives o ajudar a eixamplar-ne l’abast. El jurat està format per Miriam Hatibi, M. Àngels Roque, Orland Cardona, Laia Tomàs, Edgar Iglesias, Fatima Ahmed i Rita Marzoa.


Quin tipus de projectes es premiaran?

Els projectes candidats es poden centrar a: millorar la convivència; aprofundir en el coneixement del context cultural, tenint en compte la diversitat de la nostra societat; sensibilitzar sobre la diversitat cultural; promoure la participació de dones i joves immigrants en àmbits de la cultura; donar una visió positiva de la diversitat als mitjans de comunicació i reforçar el sentiment de pertinença.

Per saber-ne més, feu un cop d’ull al web de la Fundació Carulla, que inclou les bases completes dels premis i la documentació necessària per poder-hi participar.

Nou comentari

El piano

Comparteix

De mi

Som de carn i os i som esquerda
Comparteix

Paranoid Android

When I am king / You will be first against the wall
Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix