Foto: Noa Jovani


Altament recomanable el recull de poesia N’hom de Renada-Laura Portet, editat per Emboscall. Perquè l’autora és nord-catalana i és dona, i no la reivindiquem prou.

L’obra es divideix en tres parts. La primera es compon d’un sol llarg poema tallat en VIII menes d’estances. Destacaria la segona part intitulada Mots, en què l’autora s’exerceix amb alguns haikus, i finalment, quatre peces ja publicades. En el conjunt de l’obra la terra i la llengua són elements importants, i tot i que a la primera lectura tot sembla molt lleuger, la poesia i greu i ens permet meditar sobre qui sem com a persona i societat.

I com diu Portet: “Ja m’ho deia la meva mare, llibres, llibres i més llibres”.






El llibre recomanat

Títol:
N’hom.
Autora: Renada-Laura Portet.
Editorial: Editorial Emboscall.


Qui el recomana

Llibreria: Llibreria Catalana.
Adreça: Plaça Joan Payrà, 7, Perpinyà.
Qui la cuida: Joana Serra Serra.






L’ànima de la llibreria

La Llibreria catalana és la més antiga encara en actiu de Perpinyà. Independent i petitona, té un fons molt específic: publicacions catalanes, i publicacions locals (que siguin en francès o català). La regeixo des del gener de 2012, en un moment en què moltes llibreries plegaven. I intento donar-li un toc diferent, ampliant el fons infantil, només en català, per intentar obrir-me als lectors més petitons. I faig activitats regulars, perquè sigui un espai dinàmic de cultura, i que es mantingui la llibreria com un lloc de referència a la ciutat.

Ser llibretera en català a Perpinyà té també un vessant militant. Els llibres més venuts són els que toquen l’aprenentatge de la llengua catalana, que serveix a molts dels meus lectors per recuperar una part de la seua identitat que molt sovint han perdut, aquí a Catalunya Nord. I vendre llibres en català, en un altre estat, no sempre és fàcil. No m’acabo de poder integrar en les campanyes del Gremi de Llibreters de Catalunya, perquè hi ha realitats diferents, sense comptar que els llibres no m’arriben de la mateixa manera. Però tampoc no acabo d’encaixar en el gremi de llibreters francesos, perquè no tinc literatura en francès i perquè les campanyes que fan no corresponen al que faig. Agafo el que em convé de les dues bandes, crec que és la millor solució!

En definitiva, ser llibretera és una gran aventura!

Foto: Germà Capdevila

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa