Foto: Racó del Llibre


Sense cap dubte un dels grans llibres de la literatura catalana contemporània i que no deixo de recomanar és Camí de sirga. En un paisatge de la vora de l’Ebre, que m’és particularment proper, Moncada construeix una gran novel·la. La gent viu i treballa en una població que va ser durant molts anys centre d’una activitat minera i de trànsit fluvial importantíssim, i que en construir-se el pantà va ser engolida per les aigües. Aquest fet provocà que l’antic poble de Mequinensa entrés de ple en el mite en què l’autor fa desfilar els diferents personatges.

Pere Calders va dir de Moncada que el procés de perdre el seu poble sota les aigües del pantà de Riba-Roja va ser com si li robessin els records de la seva infantesa. Això li provocà un drama personal que el va portar a escriure i així, a través de la paraula, rescatar i deixar constància escrita d’aquell univers perdut.


Enric Pallarès


El llibre recomanat

Títol:
Camí de sirga.
Autor: Jesús Moncada.
Editorial: Edicions 62.
Any d’edició: 2004.

Qui el recomana

Llibreria: Racó del Llibre.
Adreça: carrer del Dr. Robert, 12 (Rubí).
La cuida: Enric Pallarès, Lucia Mateo, Núria Morata i Patrícia Terrida.


L’ànima de la llibreria: Vam obrir el desembre de 1974 en un petit local, amb la intenció de ser una llibreria a Rubí que oferís tot allò que es publicava al nostre país. En els primers moments, fins i tot llibres i publicacions reivindicatives que no es trobaven pels canals habituals. Amb el temps, la llibreria ha anat creixent en superfície i oferta i el Racó ens hem consolidat com un referent en l’espai cultural de la ciutat. Fins i tot en un referent urbà i geogràfic que els rubinencs utilitzen en el seu llenguatge habitual.

Som una llibreria general amb seccions molt importants com el llibre infantil, sobretot, les guies de viatge i les publicacions locals. Des de sempre hem volgut oferir un servei d’encàrrecs que, com que aconseguim tot allò que ens demanen, crec que és una marca de la llibreria. Amb les recomanacions que fem dels llibres que hem llegit (nosaltres i amics-lectors de la llibreria), volem ajudar a triar, entre tot el que es publica, el llibre adequat per als nostres clients.

Per al Racó han passat molts autors i autores al llarg dels anys, organitzem presentacions i contacontes i col·laborem amb les activitats que ens proposen escriptors i editors: a dins hem conversat, hem cantat i escoltat música, hem tastat receptes de cuina i hem brindat pel llibre i la lectura moltíssimes vegades!

Foto: Racó del Llibre

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 13, 2017 | 20:27
    Anònim maig 13, 2017 | 20:27
    És un llibre,que per Sant Lordi 2016,m'el van recomanar al Racó. I em va enganxar desde el primer moment,la història de dues germanes,com viuen la guerra,començada a França. Fins al final enganxada total. Molt recomanable!

Nou comentari

Comparteix