Foto: Gemma Ventura


Marguerite Duras m’ha acompanyat durant molts anys de la meva vida. Té una manera d’escriure molt propera i, al mateix temps, fa una gran tasca mostrant què vol dir ser escriptor: la identitat, les pors, les inseguretats de l’ofici. M’agrada molt el cinema, i que s’hagi dedicat a escriure guions em va cridar l’atenció. També va fer el guió de la pel·lícula d’aquest llibre que recomano.

L’amant és una autobiografia novel·lada. És un instant de la seva vida. Quan viatja al seu país natal, Indoxina, i té una aventura sexual. És un aprenentatge bastant dur, una experiència que la deixa una mica traumatitzada. Té una manera d’escriure molt visual. Veus tot el sentiment, el nerviosisme previ i tota la decadència posterior. Ho tracta d’una forma única. Sap transformar una emoció en un fet visual.

El que més em va atrapar és l’inici, quan es coneixen per primera vegada. És un amor tòxic, un estira-i-arronsa. Ell té trenta anys i ella catorze o quinze. Hi ha una força atractiva molt gran. Allò de voler però no saber si es vol.

Nura Nieto Llach




El llibre recomanat


Títol:
L’amant.
Autor: Marguerite Duras.
Editorial: Tusquets Editors.
Traductor: Marta Pessarrodona.
Any d’edició: 2002.

Qui el recomana
Llibreria: Malpaso.
Adreça: carrer Diputació 331, portal 2 (Barcelona).
La cuida: Nura Nieto Llach i Bernat Colomer.

Quatre pinzellades: Vam obrir l’11 d’octubre del 2016. I la nostra peculiaritat més gran és l’organització que fem dels llibres: els distribuïm segons l’editorial a la qual pertanyen. Abans era més comú que ara fer-ho d’aquesta manera. Les taules que tenim no són de novetats, sinó de temàtiques, i estan comissariades per editorials. De la taula del feminisme se n’ocupa La tribu de Frida.

Els últims anys han tancat més llibreries que no pas n’han obert, però al cap i a la fi també hi ha un revifament. Per exemple, també ha nascut la No Llegiu. S’ha de ser valent. Nosaltres estem sota l’ala de l’editorial Malpaso, però tot i així també és un repte. M’he estrenat com a llibretera i aprenc una barbaritat de cada persona. Quan em demanen un llibre i pel camí es paren cinc vegades perquè n’han trobat d’altres que els agraden, m’emociono.

Foto: Gemma Ventura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa