Et regalaré un divendres

Deu ser casualitat i tampoc renunciaria ara als dimarts que han de venir

Cristina Losantos
Cristina Losantos

Un dimarts de novembre vaig entendre –de cop i per sempre– que l’amor tal com me’l creia era un miratge en lloc d’una certesa. I em vaig desmaiar damunt l’asfalt en càmera lenta.
 
Un dimarts d’octubre vaig dir un sí amb la boca petita. Aquell vespre la veueta malparida que em coneix més que jo mateixa ja em repetia a cau d’orella hauries d’haver dit que no, hauries d’haver dit que no.
 
Un dimarts d’agost vaig conduir plorant de l’Empordà a Barcelona, i les llàgrimes van durar força més que l’autopista. Mira, ja ho tenim, la intempèrie moral és això.
 
No me n’havia adonat fins avui que en faig repàs, però els pitjors monstres que recordo –aquells malsons que no se’n van quan et despertes, que fins i tot impedeixen que t’adormis, que es fiquen al llit amb tu– se m’han presentat un dimarts. Hola, vinc a esguerrar-te la vida, perdona per no haver avisat abans.
 
Deu ser casualitat i tampoc renunciaria ara als dimarts que han de venir, ni que fos possible saltar dels dilluns als dimecres. Però si em fessin triar escolliria els divendres: estan més a prop del mar i del sol, amaguen promeses de colors i traginen somnis no abaratits.
 
Et regalaré un divendres de maig tan farcit d’il·lusions com el dia que vaig néixer.
 

Eva Piquer

Comentaris

  Cari Abril 19, 2017 7:10 am
  Me conmueven y atrapan tus relatos . Son instantes profundos de felicidad al comprobar cómo llega a ser gratificante tu sencilla forma de relatar lo profundo de un sentimiento... Quiero más . Gracias! Gràcies!!
  Anònim Abril 19, 2017 7:28 am
  Aquestes paraules arriben al cor. Quina raó que tens
  Anònim Abril 19, 2017 4:02 pm
  Qualsevol hora, qualsevol dia de qualsevol any, la vida es pot esguerrar.
  Lourdes C. Abril 20, 2017 8:02 am
  Descobrir-te em fa feliç. Sento que despulles les paraules per vestir-les amb el vestit adequat!! Enhorabona per la sensibilitat i per a ser la gran modista de les paraules!!!!
  Sandra Freijomil Abril 20, 2017 1:38 pm
  m'encanta! com sempre, tot el que escrius, tan sensible, tan subtil, tan ben trobat. Enhorabona!
  Anònim Abril 24, 2017 3:12 pm
  A mi també els dimarts han estat en moltes ocasions episodis de malsons.....caramb.que casualitat. No m.els puc saltar. Abans en queien bé....hagués preferit també divendres.... m.encanta la teva firma del. Escriure relat intimista..gcs.
  Anònim Febrer 7, 2020 11:14 am
  Els teus escrits són poesia. Entren per la pell, els dits, fan olor a vespre d'estiu a records d'infància a núvols blancs... Gràcies!
  Anònim Febrer 7, 2020 9:09 pm
  I que bé que va plorar dintre el cotxe amb la musica ben alta...

Nou comentari

Foto: Monestir de Pedralbes
Concert de Nadal al Monestir
Sortegem 2 entrades dobles per gaudir el concert de l'orquestra Verpres d'Arnadí
One
Més entrades...