Foto: Andrea Jofre


He rebut en un correu, condensat, tot l’any de música que he escoltat. Cançons i grups i estils en gràfics llampants –què cony és el chamber pop?– en un resum musical dels meus últims tres-cents seixanta-cinc dies. El desembre és els llimbs anuals, una parcel·la pels balanços i un intent de mercat d’hivern on repescar les bones intencions de l’any nou de veritat, el que comença al setembre.

M’he mirat les meves estadístiques animades sobre fons fúcsia i res no m’ha sorprès. Són les meves orelles i el que hi he sentit, he pensat, que no és pas tant de temps un any, i aquesta la recordo d’aquell dia –i em sonarà per sempre en aquell dia dins el cap– i aquest disc l’he après de memòria –I waited outside, I took it remote– i ai, ja no falta gens pel concert d’aquells i aquests. Ho tenia tot prou apamat i present a dins del cap, controlat, i el control és un caramelet que m’omple i em regala humor del satisfactori.

Un any són molts dies i prou i les dades han anat més enrere, a un llavors incontrolat de fa milers de dies i m’he vist carregant el seu cosset a coll i ballant una cançó que quan sonava li feia obrir els ulls rodons a l’espera. Era sempre la mateixa i era sempre el preludi del seu xipolleig a la banyera, d’un sopar de pit o farinetes i de nits en blanc sentint-me sola passejant-nos per casa tots tres, la mare, la criatura i la impotència. I m’ha sabut greu per ella, la Nina Simone, haver-la adossat a una mala època, però és allà amb el seu piano, i des de llavors no l’he escoltada més.

Nou comentari

El piano

Comparteix

De mi

Som de carn i os i som esquerda
Comparteix

Paranoid Android

When I am king / You will be first against the wall
Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix