Zero. Silenci

'Tres jocs d’auriculars' serà música, des de punts de vista diferents, de dins cap enfora o al revés

Visc amb música tot el dia, cada dia, així que les coses que passen em queden associades a cançons, peces, temes, frases. De vegades la música és subjecte, d’altres complement indirecte i d’altres un simple complement circumstancial.
 
Tres jocs d’auriculars són els que he comprat fins ara aquest any. Els porto arreu, posats o no. Al carrer, a la feina, a casa, sempre els carrego amunt i avall. Se m’emboliquen, se m’enganxen pel cable a les manetes de les portes, de vegades fins i tot els he de rescatar d’entre pantalons i cinturó mentre em vesteixo. Sento música, els dugui a les orelles o els tingui fets un nus a la butxaca, la bossa o entre els coixins del sofà. Sento música dins el cap sempre que estic desperta i quan em poso els auriculars n’escolto.
 
Una de les poques coses que no puc fer escoltant música és escriure, així i tot per fer-ho em poso els auriculars, desconnectats. El silenci és més silenci d’aquesta manera, em sento respirar i el ritme de l’aire entrant i sortint m’ajuda a concentrar-me, fa de pauta. Malgrat l’esforç sempre hi ha alguna cançó sonant-me sense permís a dins del cap i fent-me perdre dins les meves pròpies idees i per això acaba resultant un fantàstic exercici de doma i d’autocontrol.
 
Tres jocs d’auriculars serà música, des de punts de vista diferents, de dins cap enfora o al revés, trossos reals o irreals d’una vida amb banda sonora.


Se m’emboliquen a les manetes de les portes i a les mans. Foto: A.J.

@drudibuixa

Comentaris

  Anònim Abril 1, 2014 12:31 pm
  L'esperava... Hi tinc molt a veure amb l'autora... i molt directament! Potser per aquest motiu n'estic cofoia, la veritat; hi has tingut força traça i coincidim: si m'he de concentrar, jo tampoc porto auriculars, ni puc tenir com a fons la Música, aquesta Música qe ha format sempre part de la meva vida...i que absorbeix tota la meva atenció.
  GinaC Abril 1, 2014 6:43 pm
  Fantàstic, Drudibuixa! Els que et seguim a Twitter ja sabem quines són les cançons que et ballen pel cap i que conformen la teva banda sonora vital, alegrant-te o esgarriant-te les jornades... Sobretot alegrant-te-les. Felicitats per l'estrena al Catorze!!!!
  ricard Castellet Abril 2, 2014 3:55 pm
  fantàstic article, amb ganes del següent
  Oriol Pardellans i Colldecarrera Abril 5, 2014 1:27 pm
  Ostres Jofre, ens ha encantat el teu escrit. Tant jo com la meva senyora Remei ens hem quedat amb les ganes de saber què és el que escoltes amb tanta devoció. Esperem que en pròxims escrits aclareixis els interrogants. Una abraçada des de Moià

Nou comentari