Foto: David Ruano


Després d’una temporada dura a causa de la pèrdua d’espectadors relacionada amb el desànim que va causar la situació política i social de la tardor passada, el Grup Focus presenta la programació per aquest curs 2018-2019 a l’Antiga Fàbrica Damm fent de la producció pròpia l’eix programàtic i manifestant explícitament, en la veu de Daniel Martínez, president del grup, la preocupació per la manca de llibertat d’expressió, la banalització de continguts i la dictadura del temps a què estan sotmeses darrerament les arts, entre elles, el teatre. Però a la temporada nova hi ha lloc per l’esperança, i amb aquesta esperança els responsables dels quatre teatres que gestiona el grup han desgranat la programació de cadascun d’ells.

Foto: David Ruano


El Teatre Romea presenta una temporada polièdrica que comença amb E.V.A., que celebra els vint-i-cinc anys de la companyia T de Teatre i que inclou obres com Casa de Nines, segona part, a partir del clàssic d’Ibsen, dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Emma Vilarasau i Ramon Madaula, la Fedra que interpreta Lolita Flores i l’espectacle Federico García, una panoràmica sobre la figura de Lorca dirigida per Pep Tosar. José Sacristán a Señora de rojo sobre fondo gris, sobre un text de Delibes, Jordi Bosch a La partida d’escacs, basada en un dels texts més coneguts de Stefan Zweig i dirgida per Iván Morales, les comèdies L’omissió de la família Colemannm i Adossats, escrita per Ramon Madaula, conformen la resta de l’oferta amb El desguace de las musas, que porta Gabino Diego altre cop als escenaris catalans.

Foto: David Ruano


El Teatre Goya celebra els deu anys de la seva reobertura i per aquesta temporada comptarà amb només quatre espectacles per, en paraules de Josep Maria Pou, “donar el temps suficient als muntatges per arribar al màxim públic possible”. Mercè Arànega es posa a la pell de Shirley Valentine en una obra que parla de la capacitat de canviar el destí i la responsabilitat d’escollir, Joel Joan i Hèctor Claramunt signen una comèdia, Escape Room, basada en el joc de moda, Carmelo Gómez i Ana Torrent protagonitzen Todas las noches de un día, i, a L’últim acte, Nina, Francesc Orella, Cristina Plaza i Bàrbara Granados interpreten una peça de nova creació basada en textos d’Anton Txékhov sota la direcció de Carles Alfaro.

Foto: David Ruano


La Villarroel comptarà amb un total de deu espectacles, incloent-hi els programats al ja clàssic OFF-Villarroel. La calavera de Connemara, dirigida per Iván Morales, inaugurarà la temporada que continuarà amb una adaptació de l’Othello de William Shakespeare a càrrec d’Oriol Tarrasón. Julio Manrique dirigeix L’habitació del costat, ambientada a l’Amèrica victoriana, Pablo Derqui i Laia Marull s’enfronten als conflictes de parella a La dansa de la venjança i Titzina Teatro portarà a l’escenari la història de la trobada entre Pizarro i Atahualpa a La zanja. La temporada es clourà amb el retorn de l’èxit Les noies de Mossbank Road, dirigit per Sílvia Munt i interpretat per Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura.

Foto: Àgata Casanovas


El nou projecte del grup, l’ONYRIC Teatre Condal que dirigeix Daniel Anglès, vol ser la nova llar del teatre musical a casa nostra. Fun Home, guanyador de cinc premis Tony, obre la temporada amb un programa de concerts dels seus protagonistes i Sílvia Marsó protagonitza 24 hores de la vida d’una dona, basat en la novel·la de Stefan Zweig. A Les dames del Perpetu Socors viurem una història de descoberta i amistat escrita pel creador de Billy Elliot. La programació caleidoscòpica d’aquest espai reinventat inclou el 25 il·lusions del Mag Lari i concerts de figures com Kerry Ellis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa