Foto: Atzavara Llibreria


Volem compartir amb els lectors de Catorze un llibre que vam llegir fa un temps i ens va agradar moltíssim: Verd aigua, de Marisa Madieri. Publicat per l’editorial minúscula, es pot trobar traduït tant al català com al castellà.

És el dietari de Marisa Madieri, nascuda a Fiume (actual Croàcia), que de petita va viure la duresa de l’exili al camp de refugiats de Silos, quan la seva ciutat va passar a pertànyer a l’antiga Iugoslàvia el 1947.

Madieri descriu de ben a prop l’èxode. Recorre els passadissos de la seva infància i adolescència i arriba a un present serè ple de gratitud per les persones que l’han acompanyat al llarg de la vida (dones, sobretot les dones).

L’amor per les petites coses de la vida; és aquest el lloc des d’on ella escriu. Perquè en aquesta novel·la són les històries senzilles les que dibuixen la gran història, i són les memòries diminutes del passat les que lluiten contra el gran oblit. Verd aigua és el color de l’exili i la nostàlgia; també el de l’esperança i la bellesa.

Per nosaltres, és un exemple d’escriptura valenta i una petita joia necessària que rellegim, regalem i recomanem sovint.




El llibre recomanat

Títol:
Verd aigua
Autor: Marisa Madieri
Editorial: minúscula
Any d’edició: 2000

Qui el recomana

Llibreria: Atzavara Llibreria
Adreça: carrer de l’Escorial, 94-100, Barcelona
Qui la cuida: Albert Josa i Berta Nogué




L’ànima de la llibreria

La llibreria Atzavara va néixer el gener del 1995 al carrer Escorial com a llibreria de proximitat al barri de Gràcia. A finals del 2011, les anteriors llibreteres es jubilaven i traspassaven la llibreria. Per a nosaltres, la idea de tirar endavant una llibreria de barri com l’Atzavara era un projecte tan engrescador com arriscat. La nostra passió pels llibres i la il·lusió de mantenir viva la llibreria del barri que estimem ens van portar a iniciar aquesta aventura.

Som una llibreria generalista; tot i no disposar d’un espai molt gran, intentem tenir una mica de tot. Oferim una àmplia secció de narrativa, poesia, literatura infantil i juvenil, àlbums il·lustrats, novel·la gràfica, així com una part d’assaig i llibres pràctics, amb novetats editorials i un fons que procurem que sigui de qualitat. El 2015, vam ampliar la llibreria adequant un nou espai per oferir una secció més gran de llibres per a nens i nenes: literatura, àlbums il·lustrats, llibres per als més petits i llibres de coneixements.

Organitzem diferents activitats: clubs de lectura, presentacions, recitals, tallers i activitats infantils. Aquest curs també hem iniciat un cicle anomenat Obrint finestres, un espai de tertúlia i formació en l’àlbum il·lustrat i la literatura infantil.

Creiem en la importància de cultivar la lectura des de la infància. Intentem acostar els llibres als nens amb activitats que giren entorn de la lectura, l’oralitat i l’art del llibre amb respecte i diàleg, siguin petits o grans lectors, perquè pensem que no és el mateix saber llegir que descobrir la lectura. Col·laborem amb escoles, instituts, biblioteques i entitats del barri per tal de fomentar la lectura i facilitar-ne l’accés.

La veritat és que tot i que és un projecte que requereix molta dedicació, estem contents i ens agrada el nostre ofici. Cap dia és igual, cada dia aprenem i gaudim amb el diàleg i la participació que es genera al voltant dels llibres, i la nostra intenció és que les persones que venen a la llibreria també ho gaudeixin.

Foto: Atzavara Llibreria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa