Foto: Christina


I convidaré la que ha llençat els daus entre llavis vermells i petons lents. I també la que ha confós l’amor amb cançons del Cohen i, malgrat les ferides, s’ha posat un vestit i ha tornat a ballar.

Serà una gran festa, no vull que hi falti ningú. Hi haurà un pastís de xocolata i tantes espelmes com anys per apagar. Bufaré amb les galtes plenes d’aire i demanaré un desig que no diré perquè, sí, a aquestes altures encara crec que el silenci cuida les promeses. I miraré, amb l’orgull del qui té molts amics, tota la taula, i a cada cadira no hi haurà cap parent ni cap amic.

Només bocins de mi.

Et faré l’ullet a tu, la que per fi ha après a dir que no perquè, com et deia la mare, és impossible acontentar tothom. I al costat, la que fuig a tot arreu, i es creu tan valenta que no és capaç de clavar la bandera enlloc.

I si trobés l’adreça, convidaria aquella part de mi que em van arrencar. Li enviaria una targeta demanant-li que fes una excepció, que fa tants anys que la busco que gairebé n’he oblidat el nom.

No hi pot faltar la somiatruites que quan plou es dedica a salvar cargols de l’asfalt. I això és tot el que fa pel món, encara que ella també té una closca i, a dins, unes quantes pors. Segur que vindrà de bracet de la que, quan cal, clava el puny a la taula per dir prou. I s’emprenya quan algú posa dins d’un mateix sac el color verd i el color blau. També li obriré la porta a la que té un joc de cartes i una vida i a cada partida va apostant a favor del matís, de la drecera, de la casualitat.

I traguem una botella de xampany i que el tap surti disparat cap al sostre que no tenim. I sortim de festa aquesta nit i arrambem-nos a aquell foc que crema i ens fa sentir vius per dins. I fem l’amor amb alguna estrella que malpengi del cel. I quan estiguem mig borratxes i riguem per ximpleries, demanem al cambrer que ens posi aquella cançó que ens entela els ulls. Que té una línia de baix que avança a un ritme que envegem, perquè és fidel a un tempo i en canvi els nostres batecs mai han estat cronometrats.

Alcem la copa i brindem per allò que és nostre i que voldríem per sempre. I abracem-nos, va, que l’ocasió s’ho mereix. Que si hem arribat fins aquí, juntes i soles, també podrem arribar fins allà.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jordi Campru a setembre 23, 2015 | 07:57
  Jordi Campru setembre 23, 2015 | 07:57
  Felicitats, Gemma! Quina il.lusió.
 2. Icona del comentari de: Roser Franquesa a setembre 23, 2015 | 18:50
  Roser Franquesa setembre 23, 2015 | 18:50
  Un escrit preciós!
 3. Icona del comentari de: Anònim a desembre 14, 2016 | 00:38
  Anònim desembre 14, 2016 | 00:38
  D'aquí 6 dies faig anys... Per algun motiu o altre no ho porto gaire bé... I de cop, per casualitat, m'arriba el teu escrit, m'arranca un somriure i ja tinc més ganes d'omplir la copa i brindar per mi amb mi mateixa, com fa anys que no faig... Que si els ulls es volen omplir de llàgrimes els acompanyaré amb rialles i amb retrobar, com tu dius, totes aquestes jo que tinc guardades sota clau en algun calaix d'aquella jo que en un altre temps vaig ser... Gràcies! (Per cert, també em dedico a salvar cargols de l'asfalt, encara no havia conegut algú altre que ho fes!)
 4. Icona del comentari de: Anònim a novembre 05, 2017 | 19:15
  Anònim novembre 05, 2017 | 19:15
  Felicitats pel teu aniversari i per escriure bonic.
 5. Icona del comentari de: Anònim a novembre 06, 2017 | 16:58
  Anònim novembre 06, 2017 | 16:58
  tot inconnex i alguna mentida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa