UNICEF va ser creat per l’ONU l’11 de desembre del 1946 per ajudar els nens i les nenes després de la Segona Guerra Mundial. Fem un recorregut per les il·lustracions que han publicat i que resumeixen, d’una forma amena, la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant. El text original ha estat adaptat per Quima Oliver i Maria Truñó i les il·lustracions són de Lalalimola.


1. Dret a ser qui soc: a tenir un nom i una identitat, és a dir, a saber qui som, d’on som i que ens diguin pel nostre nom.

Lalalimola

2. Dret a la regadora: a rebre totes les atencions per part de la família i dels governs per tal de viure i desenvolupar-nos al màxim i de manera saludable.

Lalalimola3. Dret a les ales: a una educació de qualitat que ens permeti desenvolupar les nostres capacitats i habilitats i ser autònoms per volar.

Lalalimola4. Dret a la gandula: a descansar, a no treballar fins que no siguem grans i a tenir temps per a l’esbarjo.

Lalalimola5. Dret al paraigua: a estar protegits de tota mena de violència i maltractaments a l’escola, a casa o al carrer. A no patir cap agressió i que ningú abusi o s’aprofiti de nosaltres.

Lalalimola6. Dret a l’abraçada: a ser cuidats pels nostres pares i mares, que vetllin pel nostre benestar i ens orientin perquè puguem exercir els nostres drets.

Lalalimola7. Dret a la tribu: a estar amb la família i amb les persones que ens estimen per créixer en un entorn de comprensió i afecte.

Lalalimola8. Dret a la panxa contenta: a satisfer les necessitats físiques i mentals per a un nivell de vida digne, en especial l’alimentació, la roba i l’habitatge.

Lalalimola9. Dret al secret: a tenir intimitat i que tothom respecti la nostra vida privada, que no ens obrin la correspondència, que no mirin el nostre diari, que no expliquin els nostres secrets.

Lalalimola10. Dret a la pau: a viure en pau, a estar protegits de les guerres i a no ser reclutat com a soldat ni participar en els conflictes armats.

Lalalimola11. Dret a la tireta: a la salut, a anar al metge quan estem malalts. Si ens hem d’estar a l’hospital, a rebre informació sobre la malaltia i el tractament i estar amb la família.

Lalalimola12. Dret a la pilota: al joc i a estar amb els amics, a gaudir d’activitats culturals, esportives i de lleure.

Lalalimola13. Dret a jo = tu = ella: a no ser discriminats per raó d’edat, sexe, origen, creença, llengua, situació econòmica o discapacitat. Som diferents, però tenim els mateixos drets.

Lalalimola14. Dret al micro: a estar informats, a expressar lliurement les nostres opinions i que les escolten i tinguin en compte quan es decideixin temes que ens toquen de prop.

Lalalimola15. Dret al trenca-closques: a ser una peça clau de la societat, a ser ciutadans de ple dret i que tothom actuï pensant en el nostre interès.

Lalalimola16. Dret a la cabana: a tenir un lloc que sigui casa nostra i on puguem tenir una vida digna.

Lalalimola

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jugar i Jugar a desembre 12, 2018 | 21:29
  Jugar i Jugar desembre 12, 2018 | 21:29
  quina infografia més bonica, gràcies per compartir-la. Que importants els drets dels infants i quant camí ens queda encara per recòrrer en aquest sentit.
 2. Icona del comentari de: julia congost a novembre 25, 2020 | 17:57
  julia congost novembre 25, 2020 | 17:57
  Estic contenta de que tots els infants tinguin i tindran tots als drets. I si no es aixi lluitare perque ho sigui
 3. Icona del comentari de: naiara a novembre 08, 2022 | 13:50
  naiara novembre 08, 2022 | 13:50
  estoy de acuerdo que todos los infantes tengan todos los dretos . lo veo bien que pongais esto porque aveces es importante saberlo
 4. Icona del comentari de: nil a novembre 14, 2022 | 09:14
  nil novembre 14, 2022 | 09:14
  molt be
 5. Icona del comentari de: Carla Vélez Canterias a novembre 26, 2022 | 18:01
  Carla Vélez Canterias novembre 26, 2022 | 18:01
  Muy bien!. Me parece bien que haya derechos infantes.☺👍👏💜💙💛💚❤
 6. Icona del comentari de: Carla Vélez Canterias a novembre 26, 2022 | 18:06
  Carla Vélez Canterias novembre 26, 2022 | 18:06
  Perdona me equivocado quería decir : de infantes.😮😟😶👍

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa