Catorze
Neix el SAGA, el saló del «gaming» en català

Foto: Alena Darmel

Catorze recomana el nou saló del gaming SAGA, una iniciativa de Plataforma per la llengua, amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística, que vol ser referent del món dels videojocs als territoris de parla catalana i se celebrarà els dies 3 i 4 de desembre a La Farga de L’Hospitalet. Pots comprar la teva entrada aquí.

El SAGA neix amb una intenció clara: visibilitzar els videojocs, les competicions i les retransmissions d’esports electrònics en català. En el marc del saló, a més de l’espai firal que acollirà una quarantena d’expositors, es presentaran els equips de la primera divisió de la competició en català del League of Legends (LOL), que a partir de gener, formarà part de les competicions reconegudes als circuits oficials. A més, durant tot el cap de setmana del saló, els vuit millors equips competiran en una Copa de les Estrelles, que començarà dissabte al matí i s’allargarà fins diumenge al migdia, quan tindrà lloc la final del torneig.

A l’espai de competicions del saló també se celebraran les semifinals i la final de la competició LlOP del videojoc Valorant, una competició que organitza de manera regular Gamesports Electrònics, que fa que en totes les seves competicions els jugadors hagin d’interactuar en català amb el públic, i que les retransmissions a través de Twitch siguin en català. A banda de les competicions, el SAGA ofereix un espai LAN amb més de 300 places perquè qui ho vulgui instal·li el seu ordinador o consola en una taula i jugui a diferents jocs en una marató de 36 hores.

També es lliuraran els Premis SAGA als millors videojocs en català: sis guardons a la millor narrativa, el millor art visual, la millor banda sonora i la millor jugabilitat, així com el millor videojoc triat pel públic (podeu votar aquí) i el millor videojoc de l’any triat pel jurat. Aquests premis són una iniciativa conjunta de l’ONG del català amb Gaming.cat i Lúdica, i tenen l’objectiu d’incentivar la producció de videojocs en català.

Què: saló del gaming SAGA.
On: a La Farga de L’Hospitalet (carrer Barcelona, 2, L’Hospitalet de Llobregat).
Quan: els dies 3 i 4 de desembre de 2022.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa