Jordi Galí. Kill the truth, 2021. Tècnica mixta sobre cartró, 120 x 80 x 3 cm. Col·lecció de l’artista.
Jordi Galí. Kill the truth, 2021. Tècnica mixta sobre cartró, 120 x 80 x 3 cm. Col·lecció de l’artista.

Catorze recomana l’exposició Localismes Universals, Artistes de l’Empordà (1), que es pot visitar fins al 8 de maig de 2022 al Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas, a Palafrugell.

A l’Empordà viuen i treballen més de dos-cents artistes plàstics. Molts d’ells ja es troben representats als museus de què disposa la Fundació Vila Casas, però amb aquesta exposició ­–la primera de dues– la Fundació vol anar més enllà i donar espai a altres veus artístiques no tan escoltades ampliant el radi d’artistes presents. L’exposició Localismes Universals, Artistes de l’Empordà (1), comissariada per Toni Álvarez de Arana, vol contribuir a potenciar aquest patrimoni i, a la vegada, ajudar a vertebrar-lo de manera permanent.

A partir dels artistes que viuen i treballen de manera permanent a l’Empordà i del desig de teixir una xarxa de complicitats, el recorregut d’aquest projecte comença amb el grup d’amics/artistes format a través dels trenta anys de feina de l’espai d’art Km 7, els quals han estat capaços de trencar l’atomització actual per aconseguir una primigènia molècula al món de les arts plàstiques, la més duradora.

Les dues exposicions comptaran una cinquantena d’artistes, vint-i-vuit dels quals en aquesta primera part: Artur Aguilar, Rosa Aguiló, Pilar Aldana-Méndez, Alfonso Alzamora, Ralph Bernabei, Rosa Brugat, Pep Camps, Josep Canals, Alberto de Udaeta, Jordi Galí, Javier Garcés, Guerrero Medina, Hiroshi Kitamura, Xavier Krauel, Luis Krauel, Laurent Martin “Lo”, Assumpció Mateu, Alícia Marsans, Maria Mercader, José Luís Pascual, Víctor Pérez Porro, Enric Pladevall, Carme Sanglas, Regina Saura, Manel Álvarez, Adolfo Estrada, Xavier Medina Campeny i Jordi Sardà.

Què: l’exposició Localismes Universals, Artistes de l’Empordà (1).
On: al Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas (Palafrugell).
Quan: fins al 8 de maig de 2022.

Més informació.

Jordi Sardà. El Montgrí des de La Gola, 2010. Oli sobre tela, 160 x 120 cm. Col·lecció Júlia Sardà i Elena Figarola.
Jordi Sardà. El Montgrí des de La Gola, 2010. Oli sobre tela, 160 x 120 cm. Col·lecció Júlia Sardà i Elena Figarola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa