Vista de l’exposició «Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació» Foto: Miquel Coll


Catorze recomana l’exposició Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació, que es pot visitar al Museu d’Art Contemporani de Barcelona des del 26 de març fins al 12 de setembre de 2021 i que, durant els dies 26 i 27 de març, serà d’accés gratuït reservant les entrades amb el codi promocional EXPOFGT.

El Macba presenta una gran retrospectiva de l’obra de l’artista americà Felix Gonzalez-Torres, (Cuba, 1957 – Miami, 1996). Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació situa l’obra de Gonzalez-Torres dins el discurs postcolonial i les històries connectades d’Espanya i el continent americà, especialment en la mesura que incideixen en qüestions actuals entorn de la memòria, l’autoritat, la llibertat i la identitat nacional. El Macba posa èmfasi en la lectura de l’obra de Gonzalez-Torres en relació amb la cultura espanyola, llatinoamericana i caribenya, no com una simple narrativa biogràfica singular, sinó com una manera de complexificar qualsevol lectura essencialista de l’obra de l’artista a través d’una única idea, tema o identitat. L’exposició proposa diverses interpretacions derivades d’aquesta línia d’investigació, i també subratlla la influència de l’obra de Gonzalez-Torres en l’estètica queer.

Què: l’exposició Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació.
On: al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (plaça dels Àngels, 1, Barcelona).
Quan: del 26 de març al 12 de setembre de 2021 (26 i 27 de març amb entrada gratuïta).

Més informació.

Sense títol (Perfect Lovers), Felix Gonzalez-Torres, 1987-1990. Wadsworth Atheneum Museum of Art, Hartford, CT, Estats Units. Donació de la Peter Norton Family Foundation. © Felix Gonzalez-Torres. Cortesia de la Felix Gonzalez-Torres Foundation.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa