Foto: Marc Medina

Amb la col·laboració de Cafès Pont, a Catorze fem un qüestionari per compartir taula amb diversos convidats. Us animem a llegir les respostes de Maria Nicolau, autora de Cuina o barbàrie (Ara llibres), col·laboradora del Matí de Catalunya Ràdio i del Tot és mou, i cuinera del Ferrer de Tall.


1. Una olor.
El pit del meu amant.

2. Un mes que t’agradi especialment.
L’octubre. És tan bonica, la tardor, amb el seu refrescar, el retorn de les escudelles i la possibilitat de fer foc a casa.

3. Una mania secreta.
La ceba rebullida, aquella que es troba a trossos, translúcida, surant al plat. O la sofregim bé o no la posem.

4. Un tema de conversa.
M’agrada escoltar parlar d’ocellets i bestioles als que hi entenen. Quedo embadalida i faig una pila de preguntes absurdes i entusiastes amb els ulls molt oberts.

5. Un llibre.
La pedra lunar, de Wilkie Collins.

6. Una cançó.
The First Cut Is the Deepest, de Cat Stevens.


7. Una escena d’una pel·lícula.
El final de The Apartment:
“C.C. Baxter: I love you, Miss Kubelik.
Fran Kubelik: Three queen.
C.C. Baxter: Did you hear what I said, Miss Kubelik? I absolutely adore you.
Fran Kubelik: Shut up and deal.”
Quina delícia!

8. Un personatge (d’una novel·la, pel·lícula…) amb qui faries un cafè.
Amb en Piranesi, de Susanna Clarke. 

9. Una persona (viva o morta) amb qui en faries un altre.
Amb la iaia Juanita quan tenia quinze anys.

10. Un lloc on fugir.
A casa, a l’hort.

11. Un moment en què hagis estat feliç.
Un dia quan era petita, en sortir d’escola, vaig adonar-me de la flor groga que creixia a la reixa del pati cimentat i la vaig trobar tan inesperada, tan valenta, tan bonica! 

12. Una qualitat que valoris dels altres.
La claredat en mostrar-se, en expressar-se, i la capacitat de treball. Això em desperta una profunda admiració.

13. Què és el que més et preocupa.
Poca cosa. Tot plegat ja ho anirem veient i de tot ens en sortirem. Només m’espanta una cosa tan tonta, petita i humana com que ma filla algun dia es senti sola.

14. Un propòsit per al 2023.
Generar espais i temps per jeure a veure-les venir. És maco, això.


Si voleu participar en el sorteig d’un lot de productes de Cafès Pont (que inclou: un Doypack de cada especialitat en gra: Collection N52, Collection N73, Natural i Descafeïnat; una llauna cafè molt d’Aràbica 100% i una tassa especial del setantè aniversari), comenteu el post que n’hem fet a Instagram, o envieu-nos un mail amb el vostre nom i cognom a participacatorze@gmail.com. La guanyadora del sorteig d’Un cafè amb Gerard Quintana és @bertacalatonia

Més notícies

Gerard Quintana: «Tinc por de deixar de creure en mi»

Comparteix
El cantant diu que sempre li ha tocat «lluitar contra l’etiqueta»
:  - Mobile

Les 14 pel·lícules de Rosalía

Comparteix
Descobrim els films més especials de la cantant
:  - Mobile

Germans Roca: «La mare és qui més va creure en nosaltres i qui menys es creu ara que siguem els millors»

Comparteix
Els cuiners gironins diuen que si no han obert restaurants pel món és perquè ells no hi podrien ser
:  - Mobile

Carme Ruscalleda: «No has de parar mai de llaurar»

Comparteix
La cuinera diu que «la crítica l'has d'escoltar, però has de veure qui te la diu»
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa