Com cada trimestre, el Centre Cultural La Casa Elizalde proposa un ampli ventall d’espectacles i activitats culturals. Des de concerts a exposicions, passant per propostes teatrals i documentals, el centre cívic apropa artistes tant emergents com consolidats al públic per gaudir de bons moments i emocionar-nos. Podeu consultar tota la programació aquí, però abans us en destaquem 14 propostes:

1. Almazuela
Diumenge 28 d’octubre.
Un món surrealista i ple de fantasia, on res sembla el que és. Retalls d’un mon oníric que conflueixen en un espectacle per a tots els públics entendrint i sorprenent l’espectador, despertant la seva curiositat i imaginació. Un treball sincer, poètic, divertit, tendre, detallista i original per a infants a partir d’un any.


2. Una càmera pròpia: breu història de la fotografia feta per dones
Dimarts 30 d’octubre.

Un seminari sobre dones fotògrafes en el marc del projecte Finestres de la memòria a càrrec de Lourdes Delgado, Doctora en Humanitats i fotògrafa. Se centrarà en el treball de fotògrafes molt conegudes com Dorothea Lange, autora de la imatge iconogràfica Migrant mother, i Margaret Bourke-White, col·laboradora de la mítica revista Life. Així com també d’autores menys conegudes com Frances Benjamin Johnston i Laura Gilpin, que va dedicar gran part de la seva carrera a fotografiar l’oest americà.

Foto: Clara Plasencia

3. El carreró de les bruixes
Diumenge 4 de novembre.
Totes les bruixes de Catalunya s’han instal·lat al carreró de les bruixes de Cervera. Però per poder-hi viure s’ha de ser una bruixa professional! La Bruixa Estruga arriba amb la intenció de passar les proves per poder-s’hi quedar, però té la mala sort d’arribar just al gran dia! I per postres, a diferència de totes les altres, ella canta òpera. Com s’ho farà? Un espectacle familiar de Poca cosa teatre.


4. Pròleg a l’exposició La forma del temps
Dimarts 6 de novembre.
Una selecció d’obres de videoart d’artistes com Marco Godoy, Ángel Marcos, Shahar Marcus, Miguel Ángel Ríos i Johanna Reich que, a través d’associacions poètiques entre música i imatges, expliquen contextos geopolítics i presenten el vídeo com un vehicle creatiu d’històries. Aquesta mostra és un pròleg de l’exposició La forma del temps, comissariada per LOOP Barcelona, en el marc del LOOP Festival 2018, que tindrà lloc a La Casa Elizalde els mesos de gener i febrer de 2019. L’exposició s’aproximarà al vídeo com a espai de creació en la intersecció amb altres disciplines com la dansa, la pintura o l’arquitectura. El 6 de novembre, dia de la inauguració, hi haurà una conversa entorn el videoart i el col·leccionisme amb Jordi Sellas i Han Nekfens.

«Seeds», 2012, Shahar Marcus


5. Hop duets Elizalde
Dimecres 7 de novembre.
El HOP Festival torna per mostrar-nos tres propostes que porten les danses urbanes a l’àmbit de la creació escènica: a Animal beings, de Cia. Desconekt-A2, dos éssers humans conduïts pels seus egos xoquen amb la indiferència que impera en la societat actual que, a poc a poc, els condueix a un menyspreu que desembocarà en una lluita entre ells. Bea Vergés i Santi Carcasona exploren la disponibilitat del cos, la capacitat de fer servir llenguatges ja apresos i transformar-los en present a Exploració en fa major. Per altra banda, A to A, d’Aina & Arias, peça guanyadora al Certamen internacional de coreografia Burgos & New York l’any 2016, és una peça de dansa-teatre inspirada en la rutina d’una parella.

Foto: Cia. Desconekt-A2


6. Yo inacabo
Dijous 8 de novembre.
Un recital de poesia passat pel subtil sedàs de les arts escèniques. Onze poemes llargs que formen un tot, acompanyats de so, dibuixen aquesta cerimònia petita i subtil. Una experiència escènica gairebé espiritual que va més enllà del recital poètic amb l’autor i rapsoda Pablo Rosal, el pianista i compositor Paul Perera i la percussió i ambients sonors de Xavier Martínez.

Foto: Yo inacabo


7. Roger Pistola
Divendres 16 de novembre.
El cantautor manacorí presentarà el seu tercer disc, Adesiara, amb un directe sòlid i potent. Cançons aparentment senzilles però riques en matisos, amb un segell fidel a l’esperit del pop més pur.


8. Trivial filosòfic i concert
Dimecres 14 de novembre.
Posar a prova els coneixements de filosofia i aprendre una mica més sobre la història del pensament. I tot això jugant. Una proposta feta conjuntament amb el Festival BCN Pensa, a càrrec de Joan Méndez.
I després de la filosofia, una proposta musical. Un concert en homenatge al centenari de la mort de Claude Debussy a càrrec de Marcos Bosch i Montserrat Casabó.

Foto: big_chocolate_monster


9. Viatge d’hivern
Dilluns 19 de novembre.
Una de les obres culminants de la carrera de Franz Schubert va ser el Winterraise, un cicle de vint-i-quatre lieders compostos l’últim any de la seva vida. Una obra de Schubert de gran intensitat emocional que podrem escoltar en la veu del baix Josep Ferrer i Miquel Jorba al piano.


10. Resiliència
Del dimarts 20 de novembre al divendres 21 de desembre.
Resiliència és la capacitat que té una persona per superar i resistir circumstàncies traumàtiques. En el marc del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, les fotografies de Laura Rabadán (de qui a Catorze en vam publicar aquesta peça: Era un maltractador i jo no ho sabia) ens parlen de com el cos reviu en el present el record de l’abús sexual i la violència de gènere.

Foto: Laura Rabadán


11. Of fathers and sons
Dimarts
20 novembre.
El director Talal Derki retrata el dia a dia d’Osama i Ayman, fills d’Abu Osama, membre d’Al-Queada a Síria. Serà testimoni de com son entrenats per convertir-se en soldats de la Jihad, però mentre Osama sembla seguir el camí del seu pare, Ayman vol tornar a l’escola… Un documental guanyador del Premi del Gran Jurat de World Cinema al festival de Sundance.


12. Uncia + Nua
Dimecres 28 de novembre.
Danae Dimitriadi i Dionysios Alamanos presenten UNCIA, una peça que porta a reflexionar sobre el comportament dels humans envers el medi ambient, a explorar la seva lluita per la supervivència, les seves vulnerabilitats i els seus desitjos. NUA, de la Cia. Nadine Gerspacher, és la història de Madame Lou, una dona que espera. Una peça sobre la trivialitat i allò que és efímer de l’existència humana.


13. Guillem Roma
Divendres 30 de novembre.
Una proposta original que fuig d’etiquetes i patrons amb influències de la música llatinoamericana, sons mediterranis que conviuen amb l’espontaneïtat d’un directe enèrgic que ens fa viatjar per la màgia d’aquest món.


14. Last days in Shibati
Dimarts 18 desembre.
El nen Zhou Hong i el senyor Xue Lian han de marxar de l’última barriada històrica que queda a la gran ciutat de Chongqing, perquè serà destruïda per construir un nou barri. Obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores, els estrets carrers del barri de Shibati fan de testimonis de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer. Un documental d’Hendrick Dusollier.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa